پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم _نان و سلامتی_
نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از مردم کشورهای جهان، قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن انسان را تامین می کند. بنابراین سلامت و کیفیت نان مصرفی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نان، پر مصرف ترین ماده غذایی مورد استفاده درخانوارهای ایرانی بوده و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می گذارد. تأثیر مصرف نان کامل در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها ازجمله مشکلات قلبی-عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان ها، چاقی و مشکلات متابولیکی در تحقیقات بالینی متعددی اثبات شده است. نان کامل یا سبوسدار از آردی تهیه میشود که تمامی اجزای دانه گندم، از جمله سبوس و جوانه، در آن حفظ شده است. توصیه به مصرف نان کامل به دلایل زیر است:
نان کامل غنی از فیبر غذایی که به بهبود عملکرد روده و کاهش یبوست کمک می کند.
تأثیر مثبت بر کنترل قند خون و کاهش شاخص گلیسمی وعده غذایی
تأمین ویتامینهای گروه B، آهن، روی و آنتیاکسیدانهای طبیعی
ایجاد حس سیری طولانیتر و کمک به مدیریت وزن


نظر دهید